Visita'ns Equipaments
Nou centre d’educació ambiental a la Casa de la Muntanya
Nou centre per la difusió del patrimoni natural i cultural del territori així com del desenvolupament sostenible.
Equipament adaptant el producte a les noves tecnologies amb un protagonisme de la imatge per un diàleg amb la natura. Aquest centre pensat per a la divulgació i la educació ambiental, ofereix unes imatges d’una gran bellesa que despertaran la curiositat dels nens.
Una aproximació sensible del patrimoni natural des d’una visió global del paisatge fins a la descoberta dels seus components biòtics i abiòtics, amb tota llur diversitat.
Caseta d’informació del parc
A l’aparcament del parc hi ha una caseta d’informació al visitant equipada amb WIFI i servei de venda de begudes fresques.
El guia de muntanya et us donarà tota la informació necessària per tenir gaudir d’un dia espectacular al parc.
Podeu pots adquirir llibres temàtics de natura, fauna i flora, com mapes de la zona.
Horaris d’obertura:
Horari hivern:
de 10h00 a 14h00,
dissabtes de 9h30 a 14h00
diumenges de 9h30 a 13h00
Tancat els dies següents:
- Desembre: 1 i 2, del 12 al 16, del 19 al 23, 25 Nadal, 26 St. Esteve
- Gener: 1, 6 Reis, dimarts i dimecres
- Febrer: Dimarts i dimecres
- Març: Dimarts i dimecres
Horari d'estiu:
- Juny: del 4 de juny al 30 de juny de 9h30 a 16h30
- Juliol i agost: de 8h30 a 16h30
- Horari de l’1 al 25 de setembre: 10h a 16h30
(+376) 726512
Aparcament
És un aparcament d'accés lliure i gratuït tot l’any, a excepció dels mesos de juliol i agost amb 100 places per a vehicles i dues per a minusvàlids.
A l’hivern, es redueix el número de places a causa de l’acumulació de neu.
Pagament aparcament juliol i agost:
De l’1 de juliol a l’1 de setembre de les 8h30 i fins a les 16h00, el preu de l’aparcament serà de 4€ el vehicle i 2€ la motocicleta.
Jardí botànic
El jardí botànic es troba a uns 20 minuts seguint la pista que surt des de la zona d’aparcament, que es el punt
d’accés al parc natural de la vall de Sorteny.
És un jardí botànic d’uns 800 m2 que ens presenta prop de 300 espècies de flora classificades per hàbitats com les
zones de prats de dall, les megafòrbies, les de prats alpins, les de les tarteres, les plantes comestibles i les plantes
medicinals. Aquestes dos últimes són les més conegudes i fotografiades del Jardí.
Destaquem les plantes endèmiques dels Pirineus com, l'aster del Pirineu (Aster pyenaeus), la gençana de Burser, (Gentiana burseri), el salze (Salix reticulata), l'orella d'ós (Ramonda myconi), altres de gran interès són: l'Astragalus penduliflorus, la saxífraga de fulles rodones (Saxifraga rotundifolia), i la flora d’ús tradicional com, la salsafraja (Peucedanum ostruthhium), l'àrnica (Arnica montana), i el coscoll (Molopospermum peloponnesiacum).
La millor època per visitar el jardí botànic i descobrir els diferents colors de les seves flors és durant el període de floració que el podríem acotar des de finals de juny a finals de juliol, tot i que hi ha plantes que floreixen al mes d’agost.
Els Estripagecs
Estripagecs és un conjunt escultòric format per cinc tòtems de grans dimensions, creat pel artista andorrà Pere Moles, que prenen la forma de cinc estripagecs (barrots metàl·lics amb punxes laterals irregulars que es col·loquen a les finestres per evitar que hi entri ningú; el nom ve de la seva funció, estripar els “gecs” dels lladres). Formen part del patrimoni cultural i arquitectònic d’Andorra, i són rèpliques exactes d’estripagecs de la parròquia d’Ordino.
L’element del tòtem és un objecte, ésser o animal sobrenatural, que en les mitologies d’algunes cultures es pren com emblema del poble o de l’individu.
Aquest pot incloure una diversitat d’atributs i significats. En el totemisme, al igual que en el Land Art, s’entén també com una relació simbòlica entre la natura i el ser humà.